Saras smaskiga kokosrutor!


Receptet är hämtat ur Stora boken om bakning, Ica förlag 1984. ISBN 91-534-0840-3.
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Glasyr:
60 g margarin eller smör
3 ½ dl florsocker
4 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
kokos
1. Smält matfettet och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Tillsätt mjölken omväxlande med mjölet som blandats med bakpulvret. Rör också i vaniljsockret och kakaon. Vänd till sist i matfettet.
4. Häll smeten i en välsmord långpanna (ca 25x35 cm).
5. Grädda kakaon i nedre halvan av ugnen på 175-200 ° C cirka 30 minuter. Kontrollera med en tandpetare eller annan sticka att kakan inte är kladdig.
6. Smält matfettet till glasyren. Sikta ned florsockret samt tillsätt övriga ingredienser. Rör samman till en smidig glasyr. (Om du har florsocker-kris (=florsocker saknas), fungerar det att tillsätta maizenamjöl och koka upp glasyren för att få den trögare konsistensen. Florsocker är dock att föredra!)
7. Bred glasyren över kakan medan den ännu är varm. Strö över kokosen.
Recept från www.chokladbloggen.se
Kommentarer
Trackback